A toner tipusszáma:

Munkalapon lévő kód:


Friss hírek

Billentyűzetfigyelő és naplózó program fut a HP által kínált egyes PC-ken

2017. május 16.

Billentyűzetfigyelő és naplózó program fut a HP által kínált egyes PC-ken

A HP durva problémába futott bele nemrég, ugyanis a ModZero nevű biztonsági cég felfedezte, hogy az érintett gyártó bizonyos PC-in billentyűzetfigyelő és naplózó program fut. Ezen belül is azok a gépek érintettek, amelyeknél a hangzásért felelős, Conexant által fejlesztett eszközillesztőt kell telepíteni. Arról pontosan nincs adat, hogy mikortól kapták meg a felhasználók ezt programot a meghajtóhoz csatolva, de legalább 2015 végéig visszamenőleg jelen van az alkalmazás.

A ModZero tesztjei szerint a MicTray64.exe vagy MicTray.exe nevű program a Windows indítása után elindul és a "C:\Users\Public\" könyvtárban hoz létre egy fájt, ahova menti az adott munkamenetre vonatkozó billentyűleütéseket. A legújabb, 1.0.0.46-os meghajtóverzió egy MicTray.log állományt hoz létre és ez bárki számára elérhető, aki a gépet használja. Maga a fájl a Windows indításakor felülíródik egy új állománnyal, amely az elejéről kezdi a billentyűleütések naplózását, de a biztonsági mentések során így is igen sok hónapnyi naplózott adat kerülhetett véletlenül lementésre

A HP már reagált az eseményekre, ugyanis felkeresték a meghajtót biztosító Conexantot, és arra jutottak, hogy maga az alkalmazás véletlenül maradt a meghajtóban még a tesztelési fázis után, de a mai napon kiadnak egy frissített eszközillesztőt, ami már nem tartalmazza ezt a Billentyűzetfigyelő és naplózó programot. Ez a HP hivatalos terméktámogatási oldalán lesz elérhető.

Maga a program a "C:\Windows\System32\" könyvtárban található, és érdemes eltávolítani, de mindenképpen szükség van a HP érkező meghajtóira is, mivel a MicTray64.exe vagy MicTray.exe állandó futása nélkül bizonyos speciális funkcióbillentyűk nem fognak normálisan működni.

Forrás: Prohardver

 

« Vissza

EGÉR WIRELESS ICON7 TWISTER LÉZER USB

EGÉR WIRELESS ICON7 TWISTER LÉZER USB

Ár: 7.493 Ft
MODDING KÁBEL CM. IDE 60CM PIROS KÖR

MODDING KÁBEL CM. IDE 60CM PIROS KÖR

Ár: 1.016 Ft
MOBIL RACK IDE 5.25" VIPOWER VP-10LS2FU-133 2 VEN

MOBIL RACK IDE 5.25" VIPOWER VP-10LS2FU-133 2 VEN

Ár: 1.524 Ft

Cég neve:

Gép tipusa:

Számláló állása:

Gyári szám:

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A pontos árakról és raktárkészletről érdeklődjön a fenti elérhetőségeink valamelyikén!
A képek illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek!